Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου «Ο Ξωτάρης της Τζιάς»

Εκδήλωση Παρουσίασης του Βιβλίου «Ο Ξωτάρης της Τζιάς» στην Αθήνα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Ο Σύλλογος Φίλων Κέας προσκαλεί τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο στην ανοικτή παρουσίαση του βιβλίου της κας Μαρίας Μουζάκη-Χιονάτου, με τίτλο “Ο Ξωτάρης της Τζιάς” που θα γίνει την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 6:00 μμ, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (1ος όροφος), οδός Ακαδημίας 20 & Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Το βιβλίο αυτό περιγράφει τον τρόπο που ζούσαν οι αγρότες της Κέας σε παλαιότερες εποχές, καταγράφει τα ήθη και τα έθιμα τους, τις γιορτές και τα πανηγύρια, το λεξιλόγιο τους και άλλα ενδιαφέροντα, καταγράφοντας παραστατικά και ρεαλιστικά μια εικόνα της Ελλάδας που χάνεται.

Οι “Ξωτάρηδες” ήταν οι απλοί άνθρωποι που διατηρούσαν αγρούς έξω από τη “Χώρα” την πρωτεύουσα του νησιού, γνωστή και σαν Ιουλίδα. Να σημειωθεί ότι το βιβλίο περιλαμβάνει πλήθος από σπάνιες φωτογραφίες – ντοκουμέντα με επεξηγηματικές λεζάντες, οι περισσότερες από το αρχείο του Δήμου Κέας.

Θα προσφωνήσει και παρουσιάσει τη συγγραφέα ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, κ. Ιωάννης Σπανδωνής. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κέας.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα κα. Μουζάκη-Χιονάτου, θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και λιχουδιές από το γνωστό κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων της Τζιάς “Ο Αρισταίος”.

Τέλος κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αγοράσει το βιβλίο “Ο Ξωτάρης της Τζιάς” με ιδιόχειρη αφιέρωση από τη συγγραφέα.

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: