Πρόγραμμα Δράσεων & Εκδηλώσων ΣΦΚ 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΦΚ 2011

1. Περπάτημα. Ο ΣΦΚ διοργανώνει περπάτημα στη Φλέα το Σάββατο 29 Ιανουαρίου. Σημείο συνάντησης το πρατήριο ELIN του Τριαντάφυλλου στις 10:30.
Το τοπίο είναι όμορφο, με λιμνούλες και νεροχελωνάκια – αν είμαστε τυχεροί. Καλό θα είναι, όμως, να φορέσετε γαλότσες, γιατί έχει πολλά νερά αυτή την εποχή και κάποια σημεία πιθανώς να είναι δύσβατα.
Η ξενάγηση θα γίνει από την Ρένα Καρακατσάνη. Διάρκεια, περίπου μία ώρα.
Πληροφορίες: Γεωργία Μπλιάτσου 6947-842902.

2. Κοπή Πίτας 2011. Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κέας (Κορρησία) την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 12:00. Θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του 16-χρονου μαθητή Λουκά Λελόβα με τίτλο “Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά”.  Θα ακολουθήσει γνωριμία και συζήτηση με το νέο Δήμαρχο Κέας κ. Αντώνη Δεμένεγα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τους οικιστές-μέλη του ΣΦΚ (όπως ενδεικτικά: 1. Λειτουργία πολεοδομικού Γραφείου και πρότυπη οργάνωσή του σύμφωνα με τις νέες αντιλήψεις του ΥΠΕΚΑ-ΣΑΔΑΣ-ΤΕΕ 2. Επέκταση του δικτύου ύδρευσης, 3. Βιολογικός καθαρισμός, 4. Προστασία του φυσικού χαρακτήρα των παραλιών με διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης σαν την μέγιστη επιτρεπόμενη  για την παροχή υπηρεσιών ξαπλώστρας και ομπρέλας, 5. Διατήρηση παρθένου χαρακτήρα κάποιων παραλιών, 6. Καλή λειτουργία του Ιατρικού κέντρου, 7. Ενημέρωση έργου διάσωσης Πύργου Αγίας Μαρίνας, 8. και άλλα… ). Επίσης θα διατεθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο το Ημερολόγιο ΣΦΚ 2011 με τους χάρτες-γκραβούρες της Κέας.

3. Παρουσίαση του Συγγραφικού έργου των κ.κ. Γκρέκα Βρανά και Στέφανου  Λέπουρα. Θα γίνει μέσα στο Φεβρουάριο. Ο τόπος και η ημερομηνία συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα.

4. Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΦΚ. Μάρτιος 2011 στην Αθήνα. Θα είναι μια σημαντική «καταστατική» συνέλευση καθότι θα υποβληθεί σχέδιο τροποποίησης του καταστατικού μας και επικαιροποίηση με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του Συλλόγου. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εγκαίρως..

5. Σεμινάριο Μεσογειακής Μαγειρικής.  Σάββατο 7 Μαΐου Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κέας (Κορρησία) ώρα 12:00. Η δημοσιογράφος  και συγγραφέας κα Αγλαΐα Κρεμέζη του www.keartisanal.com και του www.aglaiakremezi.com θα παρουσιάσει Μεσογειακές συνταγές με χρήση τοπικών υλικών.

6. Σεμινάριο και Καθαρισμός Μονοπατιού. Απρίλιος-Πάσχα. Ο τόπος και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

7. Ημερίδα Πολεοδομίας και Πράσινης Αρχιτεκτονικής. Θα γίνει μέσα στον Μάιο. Απαντήσεις για την αρχιτεκτονική του νησιού, καθώς και την λειτουργία του νέου Πολεοδομικού Γραφείου και την πρότυπη οργάνωσή του σύμφωνα με τις νέες αντιλήψεις του ΥΠΕΚΑ-ΣΑΔΑΣ-ΤΕΕ για επικέντρωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών με γρήγορες και απλές διαδικασίες, συμβουλευτικό τμήμα  σχετικά με την νομοθεσία και τις διαδικασίες, καλή οργάνωση των υπηρεσιών αρχείου και αποφυγή δημιουργίας συνθηκών διαπλοκής και διαφθοράς. Επίσης να ενισχυθούν οι  συμμετοχικές διαδικασίες στον χωροταξικό σχεδιασμό. Τέλος θα ασχοληθούμε  με θέματα σχετικά  με τη μέριμνα για την μετατροπή υφισταμένων  παλαιών ενεργοβόρων κτιρίων με οικολογικά υλικά και θα παρουσιάσουμε   υποδείγματα ένταξης και ενσωμάτωσης των βιοκλιματικών αρχών και ενεργειακών απαιτήσεων για τα νέα κτίρια στο ευαίσθητο  νησιώτικο δομημένο και φυσικό περιβάλλον. Επαφές με ΤΕΕ, ΣΑΔΑΣ και άλλους φορείς για την παροχή συμβουλών και πληροφοριών. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

8. Εκδήλωση για το νερό. Το πρόβλημα της λειψυδρίας στα νησιά των Κυκλάδων είναι γνωστό και μείζον. Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και ιδιοκτητών σπιτιών της Κέας, αναφέροντας τρόπους και πρακτικές περιορισμού της κατανάλωσης αλλά και περισυλλογής του πολύτιμου αυτού αγαθού. Η εκδήλωση θα συνοδευτεί από κατατοπιστικό Φυλλάδιο έκδοσης ΣΦΚ. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

9. Οργάνωση της Βιβλιοθήκης Δήμου Κέας. Μέλη του ΣΦΚ με εθελοντική εργασία θα βοηθήσουν για την οργάνωση, ταξινόμηση, καταλογοποίηση των βιβλίων της ΔΒΚ.

10. 3ο Μουσικό Διήμερο ΣΦΚ. Θα επαναλάβουμε για τρίτη συνεχή χρονιά την πετυχημένη μουσική διοργάνωση στο χώρο δίπλα στην Αγία Ειρήνη Βουρκαρίου στις αρχές Αυγούστου. Η ακριβής ημερομηνία και το πρόγραμμα του Μουσικού Διημέρου θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Θα εκδοθεί φυλλάδιο με το πρόγραμμα και σχετικές αφίσες. Τα έσοδα από χορηγίες του «3ου Μουσικού Διημέρου ΣΦΚ» θα διατεθούν για την έκδοση του «Λευκώματος Κέας».

11. Εκδρομή των μελών του Συλλόγου. Η ακριβής ημερομηνία και ο προορισμός θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

12. Λεύκωμα Κέας. Συγκέντρωση, επεξεργασία του φωτογραφικού αρχείου του Δήμου και Τζιωτών για την έκδοση πολυτελούς λευκώματος στις αρχές Δεκεμβρίου 2011.

13. Έκδοση Ημερολογίου 2012. Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα εκδώσουμε το ημερολόγιο της νέας χρονιάς.

14. Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες και επικαιροποιήσεις του Προγράμματος Δράσεων & Εκδηλώσεων του ΣΦΚ, σας προτείνουμε να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας: www.sfkeas.gr

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: