Εκδήλωση κοπής Πίτας 2011 & συζήτηση με τον Δήμαρχο Κέας

Το απόγευμα του Σαββάτου 5ης Μαρτίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» της Τζιάς, έγινε η εκδήλωση (εξ’ αναβολής λόγω κακοκαιριών) της κοπής πίτας 2011 και της συζήτησης με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κέας κ. Αντώνη Δεμένεγα, παρουσία και του Επάρχου κ. Στέφανου Λέπουρα.

Η Πρόεδρος του ΣΦΚ κα. Γ. Μπλιάτσου καλωσορίζει τους παριστάμενους

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους του 16-χρονου μαθητή Λουκά Λελόβα με τίτλο “Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά”, που απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού. Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κέας κα Γεωργία Μπλιάτσου έκανε μια σύντομη αναδρομή στα «πεπραγμένα» και εκδηλώσεις της περασμένης χρονιάς ενώ σκιαγράφησε το αντίστοιχο πρόγραμμα για το 2011. Επίσης ανέφερε ότι διατίθεται σε κάθε ενδιαφερόμενο το Συλλεκτικό Ημερολόγιο του ΣΦΚ με τους παλιούς χάρτες της Κέας.

Η Πρόεδρος κα. Γεωργία Μπλιάτσου με τον Δήμαρχο Κέας κ. Αντώνη Δεμένεγα

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Δεμένεγας έλαβε το λόγο και αφού ανέφερε λίγα λόγια για το βιογραφικό του και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος από την οικονομική κρίση και τη δραστική περικοπή κονδυλίων, αλλά και από τις νέες συνθήκες που επιβάλλει ο «Καλλικράτης» στις τοπικές αυτοδιοικήσεις συν τη πανταχού παρούσα γραφειοκρατία,  απάντησε σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα «Κεία πράγματα» τόσο από τους παριστάμενους όσο και από την Πρόεδρο. Σημαντική είναι και η αναφορά μέλους μας ότι οι Αθηναίοι κυρίως οικιστές διάλεξαν το νησί όχι για να κάνουν επενδύσεις ή εμπορικές πράξεις και να φύγουν, αλλά λόγω αγάπης, το επισκέπτονται τακτικά και θέλουν να βοηθήσουν για την ήπια και ορθολογική ανάπτυξή του. Ο Δήμαρχος συμμερίστηκε πλήρως την άποψη αυτή, ενθαρρύνοντας μάλιστα το θεσμικό ρόλο του Συλλόγου μας. Περιληπτικά εθίγησαν τα ακόλουθα θέματα:

 • Βιολογικός Σταθμός  Γιαλισκαρίου. Ολοκληρώθηκε η έγκριση της Αρχαιολογίας για τη μεταφορά των μηχανημάτων στο νταμάρι της εισόδου του λιμανιού. Υπολογίζει ότι το πρότυπο αυτό έργο (θα υπογειοποιηθεί σύμφωνα με μελέτη του Ε.Μ.Π.), θα έχει τεθεί σε λειτουργία στη «Μπούκα» μέχρι το τέλος του 2012.
 • ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) στη θέση Χάλαρα, Οτζιά. Είναι παράνομος και ο Δήμος είναι υπόλογος για πρόστιμα που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση! Πρέπει να κλείσει και αποκατασταθεί το τοπίο το συντομότερο δυνατόν.
 • ΧΟΔΑ (Χώρος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων). Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και εκκρεμούν οι προσκλήσεις για την παραχώρηση των εκτάσεων από τους ιδιοκτήτες…
 • Διατηρητέο Νεοκλασικό κτίσμα Παλιού Σχολείου στη Χώρα. Δημοπρατήθηκε και θα υπογραφεί σύντομα η σύμβαση επισκευής και μετατροπής σε διοικητήριο.
 • Θέμα χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων στη Χώρα. Απορρίφθηκε οριστικά η μελέτη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εξετάζονται άλλες εναλλακτικές λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα που δρα αρνητικά για τη βιωσιμότητα της Ιουλίδας.
 • Ακαλαίσθητο Περίπτερο στον Οτζιά. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν μπορεί να καταργηθεί ή μεταφερθεί άμεσα λόγο υπογεγραμμένης μισθωτήριας σύμβασης.
 • Παραλίες, καρέκλες, ομπρέλες. Ο Δήμος είναι ευαίσθητος στην ορθή χρήση της εκμετάλλευσης των παραλιών που έχουν παραχωρηθεί και επιτρέπουν την κάλυψη μέχρι 50% της έκτασης. Όπου παρατηρούνται φαινόμενα καταστρατήγησης ή λειτουργίας με ηχορύπανση κ.λπ. καλούνται οι πολίτες να το αναφέρουν στο Δήμο. Ζήτησε την ενεργή συμμετοχή του ΣΦΚ.
 • Πύργος Αγίας Μαρίνας. Αναφέρθηκε ότι οι πιστώσεις ύψους 1.2 εκ € έχουν δεσμευτεί και ότι αναμένεται η έναρξη των εργασιών αντιστήριξης και αποκατάστασης του μνημείου εντός του Απριλίου 2011. Ελπίζουμε να είναι όντως έτσι καθότι οι πρόσφατες παρατεταμένες βροχοπτώσεις που έπληξαν σφοδρά το νησί επέφεραν νέες καταρρεύσεις στους λίθινους όγκους του παραμελημένου πύργου. 😦

Στη συνέχεια κόπηκε η νοστιμότατη βασιλόπιτα ενώ το φλουρί (με κλήρο) κέρδισε ο κ. Στέφανος Λέπουρας, μαζί με ένα αναμνηστικό δώρο-βιβλίο.

Το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση του ΣΦΚ

Για όσους δεν έχουν δει τη ταινία του Λουκά Λελόβα τη παραθέτουμε εδώ:

Ευχαριστώντας τους κ.κ. Δήμαρχο και Έπαρχο καθώς και τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση μας, ευχές «Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!».

________________________________________________________________

Περπάτημα Στο Μυλοπόταμο

Την επόμενη της εκδήλωσης, Κυριακή των Απόκρεω, μια παρέα περιπατητών του ΣΦΚ με οδηγό την Ρένα Καρακατσάνη μαζεύτηκαν στο βενζινάδικο του Τριαντάφυλλου από όπου ξεκίνησαν το μικρό οδοιπορικό στη καταπράσινη περιοχή του Μυλοπόταμου.

Η πρέα των περιπατητών του ΣΦΚ
Έτοιμοι για το περπάτημα!

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

2 σκέψεις σχετικά με το “Εκδήλωση κοπής Πίτας 2011 & συζήτηση με τον Δήμαρχο Κέας

 1. Ευχαριστω, για την ενημερωση .

  Σχετικα με το θεμα του «περιπτερου’ πανω στην παραλια του Οτζια τι ειδους συμβαση ειναι αυτη και με ποιους συμβαλομενους ? Δυσκολο να σκεφθω καποιον ιδιωτη που υπεγαψε συμβαση ενοικιου και δεν το χρησιμοποιει για …10 ( μεχρι στιγμης !) μηνες .
  Θα μπορουσε ο ΣΦΚ να παρει απο τον Δημο ενα αντιγραφο να το δουμε και ειμαι σιγουρος οτι θα βρουμε τροπο να το μετακινησουμε στην …ενδοχωρα .

  Αν το παρετε στα χερια σας την συμβαση θα ηθελα να τη δω για να σας συμβουλευσω ( δωρεαν βεβαια) πως θα θα την ακυρωσουμε !

  Φιλικα
  Δ. Αναγνωστοπουλος

  1. Ευχαριστούμε για το σχόλιο και τη προσφορά σας για συμβουλή.

   Ο Δήμαρχος ανέφερε το οξύμωρο ότι λόγο μη ενδιαφέροντος για ενοικίαση του περιπτέρου από ντόπιους, νοικιάστηκε σε μια κυρία από την Κύθνο! Αυτή όμως δεν μπορούσε να έλθει να το δουλέψει κι΄έτσι έχει παραμείνει κλειστό. Μήπως δεν πληρώνει και το μίσθωμα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: