Εκδήλωση Σαββάτου 7 Μαϊου: Παρουσίαση βιβλίων Στέφανου Λέπουρα

Ενημερώνουμε ότι λόγω ασθενείας της κας Αγλαϊας Κρεμέζη, αναβάλλεται το προγραμματισμένο σεμινάριο «Μεσογειακής Μαγειρικής».

Ο συγγραφέας κ. Στέφανος Λέπουρας

Στα πλαίσια του σκοπού του συλλόγου μας για την εξερεύνηση του λαϊκού πολιτισμού του νησιού της Κέας, θα παρουσιάσουμε το συγγραφικό έργο του Τζιώτη συγγραφέα κ. Στέφανου Λέπουρα. Για το έργο του συγγραφέα θα μιλήσει και ο επίσης  Τζιώτης συγγραφέας, κ. Βρανάς Γρέκας, παρουσιάζοντας τα τελευταία βιβλία «Ο μπακαλόγατος» και «Οι περιπέτειες του Γκαρό».

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κέας στη Κορρησία.

Λίγα λόγια για το Συγγραφέα:

Εκ Κέας ορμώμενος, πατρός γεωργού, όπως αναφέρεται στο απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου, μεγάλωσε στην εξοχή της Πέρα Μεριάς κι έφυγε στα 12 χρόνια του απ’ το νησί για άλλους τόπους κι άλλους ανθρώπους. Ιεροσπουδαστής Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΗ. Επιστροφή στις ρίζες, Δήμαρχος Κέας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων, Έπαρχος Κέας-Κύθνου.

Όμως μια άλλη πλευρά του, άγνωστη στο ευρύ κοινό, είδε το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό με την έκδοση δύο νέων βιβλίων του. «Οι περιπέτειες του Γκαρό» και «Ο Μπακαλόγατος», δυο απολαυστικά βιβλία με συναρπαστικές περιγραφές και φανταστικές εικόνες, για ξεκούραστη ανάγνωση και αδιάπτωτο ενδιαφέρον. Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων βιβλίων του «Η Λαμπρή του Μαγκούφη» και «Το πέταγμα της γοργόφτερης μύγας», η νέα του δουλειά πιστοποιεί τις συγγραφικές του δυνατότητες.

Είχαμε κάποια δείγματα γραφής από το πλούσιο δημοσιογραφικό του έργο στα 15 χρόνια, που διηύθυνε το περιοδικό «ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΑΣ Η ΚΕΑ» και στα 6 χρόνια της εφημερίδας «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΕΑΣ», αλλά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ένας χαμηλών τόνων χαρακτήρας, με ενδιαφέρον και δραστηριότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα είχε τέτοιες δυνατότητες στο χώρο της λογοτεχνίας.

Μετά την αποδέσμευσή του από την πολιτική, μετά από 10 χρόνια προσφοράς στον Α’ και Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης αλλά και προσφοράς στην ανάδειξη του νησιού της Κέας, περιμένουμε κι άλλες δημιουργίες στο χώρο του πνεύματος, όπου, καθώς φαίνεται, έχει ιδιαίτερη κλίση ο συμπατριώτης μας από την Πέρα Μεριά.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://www.kea-tzia.gr

Ο Μπακαλόγατος, Εκδόσεις Καστριανή, Κέα
Οι Περιπέτειες του Γκαρό, Εκδόσεις Καστριανή, Κέα

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

One thought on “Εκδήλωση Σαββάτου 7 Μαϊου: Παρουσίαση βιβλίων Στέφανου Λέπουρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: