Πετυχημένη η εκδήλωση παρουσίασης βιβλίων Στ. Λέπουρα

Με επιτυχία διεξήχθη η παρουσίαση των βιβλίων του συγγραφέα Στέφανου Λέπουρα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Κέας, το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 στη Κορησία της Κέας.

Από αριστερά: Βρανάς Γρέκας, Γεωργία Μπλιάτσου και Στέφανος Λέπουρας

Η Πρόεδρος του ΣΦΚ κα Γεωργία Μπλιάτσου ξεκινώντας την εκδήλωση έκανε μια σύντομη αναφορά σχετικά με την έννοια Λαογραφία ενώ στη συνέχεια ο συγγραφέας κ. Βρανάς Γρέκας παρουσίασε το βιογραφικό του κ. Λέπουρα και τα σύο βιβλία του «Οι περιπέτειες του Γκαρό» και «Ο μπακαλόγατος». Αναγνώστηκαν και κάποια αποσπάσματα από τα δύο βιβλία τα οποία είχε επιλέξει ο κ. Γρέκας.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Λέπουρας ανέφερε ότι «Οι περιπέτειες του Γκαρό» είναι ένα ανατρεπτικό παραμύθι με περιπέτειες, συγκινήσεις, δράση, χιούμορ και φυσικά πολλές ανατροπές.  Είναι αφιερωμένο στη γιαγιά του τη Κατίγκω, μέσα από τις διηγήσεις της οποίας, (μιας αυθεντικής-παραδοσιακής γιαγιάς), ξετυλίγεται η ιστορία. Οι τοπικές διάλεκτοι, όπου απαιτούνται, προσδίνουν στη διήγηση μια γεύση από λαογραφία και παράδοση των νησιών του Αιγαίου και της Τζιάς ειδικότερα.

«Ο μπακαλόγατος» είναι αφιερωμένος στη θεία του τη Φλώρα και στηλιτεύει τη μετάβαση από το «Παντοπωλείον» της γειτονιάς στο Σούπερ Μάρκετ μέσα σ’ ένα κλίμα αναπτυξιακής προοπτικής και βελτίωσης του τρόπου ζωής των κατοίκων της Αθήνας και των μεγάλων επαρχιακών πόλεων. Η ιστορία του μικρού χωριατόπαιδου, που ξεκίνησε από «μπακαλόγατος» για να φθάσει ψηλά και να γίνει ιδιοκτήτης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ, είναι μια κλασσική ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας που πάντα συγκινεί, γιατί ταυτίζεται λίγο πολύ με την ιστορία του καθενός, που έζησε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο (δεκαετίες 1950 και 1960).

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της 7ης Μαϊου 2011

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: