ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΝΗΜΟΝΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΑΣ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας, σήμερα, 8 Φεβρουαρίου 2012, συζήτησε προ ημερησίας διάταξης ως κατεπείγον θέμα, την έκδοση Ψηφίσματος λόγω του εκτάκτως συμβάντος θανάτου του συμπολίτη και διατελέσαντος Προέδρου Κοινότητας Ιουλίδας, κ. Γεωργίου Ιερομνήμονος.

Ο Γεώργιος Ιερομνήμων διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1982 – 1985. Το 1985 εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας Ιουλίδας Κέας, θέση που διατηρεί έως το 1996, οπότε και επανεκλέγεται ως δημοτικός σύμβουλος έως το 2002.

Με ειλικρίνεια, βαθιά γνώση των προβλημάτων του νησιού και αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης μορφής της Ιουλίδας.

Επί προεδρίας του αναπτύσσεται και ασφαλτοστρώνεται το οδικό δίκτυο Ιουλίδας – Χαβουνών και Ποισσών – Κούνδουρου, ενώ διανοίγεται πληθώρα αγροτικών δρόμων. Με ιδιαίτερη αγάπη προς την παράδοση και ευαισθησία σε θέματα παιδείας και περίθαλψης, ξεκινά την εκτεταμένη συντήρηση και επισκευή των πηγών του νησιού, ανεγείρει το Νηπιαγωγείο Κάτω Μεριάς και το κτήριο του Γυμνασίου με τάξεις Λυκείου Κέας, ενώ προχωρά και στην ανέγερση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας.

Το 1996, με παρότρυνσή του και με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Κοινότητας Κορησσίας, τα δύο κοινοτικά συμβούλια διακόπτουν τη θητεία τους και αποφασίζουν την ενοποίηση των δύο Κοινοτήτων. Ιδρύεται, έτσι, ο Καποδιστριακός Δήμος Κέας με πολλά οικονομικά, αλλά και λειτουργικά οφέλη για το νησί.

Ο Γεώργιος Ιερομνήμων αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα πατριώτη, Ασχολείτο με τα κοινά έως το τέλος, είτε ως απλός πολίτης, είτε ως εκπρόσωπος των συμπολιτών του.  Ο Δήμαρχος Κέας κ. Αντώνιος Δεμένεγας και το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το χαμό του και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.

Αποφασίζει ομόφωνα να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία, τον μεσίστιο κυματισμό της ελληνικής σημαίας σε όλα τα δημοτικά και δημόσια κτήρια του νησιού, ως ένδειξη πένθους, καθώς και την ονοματοδοσία της οδού έμπροσθεν της οικίας του, σε οδό «Γεωργίου Ιερομνήμονος».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας

Πέτρος Πασπάτης

Ο Σύλλογος Φίλων Κέας εκφραζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιππόντος…

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: