Εντυπώσεις από τη ξεχωριστή θεατρική βραδιά στην Ιουλίδα της Κέας με ολόγιομο φεγγάρι τη Πέμπτη 2/8/12. Ο ΣΦΚ αναβίωσε ένα ξεχασμένο θεατράκι που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πλατεία του Δημαρχείου, με την μη προγραμματισμένη (λόγω ατυχήματος της Κατερίνας Λούρα) τραγωδία του Σοφοκλή Όιδίπους Τύραννος’ με μόνο πρωταγωνιστή τον Μάξιμο Μουμούρη και συν-σκηνοθεσία από την Αγγελική Στελλάτου.

Ο Οιδίπους Τύραννος, ο ήρωας της ομώνυμης τραγωδίας είναι το χαρακτηριστικό μυθικό πρόσωπο που ενσαρκώνει το δράμα της άγνοιας αλλά και το ακόμα μεγαλύτερο δράμα, αυτό της αποκάλυψης της αλήθειας, της αλήθειας της ζωής… Σ’ αυτή τη ‘διπολική’ σχέση αλήθειας και άγνοιας (με την αλαζονεία και τη φαντασίωση που αυτή εμπεριέχει), ο Οιδίποδας κάνει ένα απελπισμένο εσωτερικό οδοιπορικό. Το οδοιπορικό αυτό αποδίδει εξαιρετικά μέσα από το πηγαίο ταλέντο του ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης που εμφανίστηκε με μαύρο κουστούμι και γραβάτα! Με τη ψυχή και το σώμα του αναβιώνει συγκλονιστικά την τρομακτική αμφιθυμική ταλαιπωρία του ήρωα, του πιο έξυπνου και συγχρόνως μωρότερου ανθρώπου. Μια ταλαιπωρία που οφείλεται στην αλαζονεία και στην άγνοια, υπό την έννοια της έλλειψης εσωτερίκευσης της γνώσης που οδηγεί σε καταδίκη: να υπόκειται ο άνθρωπος στο μοιραίο και το αναπόφευκτο.
Απόδοση κειμένου: Ήβη Στρογγύλη.
Ο ΣΦΚ ευχαριστεί τον Δήμο Κέας, την Αντιδήμαρχο κα Ρένα Βελισσαροπούλου για την παραχώρηση και τον καθαρισμό του χώρου, καθώς και τον κ. Νίκο Βουτυρά για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο θεατράκι.
Great post thankk you