Ημερίδα: το Ιστορικό Παρελθόν της νήσου Κέας

Ο Σύλλογος Φίλων Κέας, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις του για τα Μέλη και τους Φίλους της Τζιάς, λίγο πριν το τέλος της χρονιάς ετοίμασε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για το Ιστορικό Παρελθόν του νησιού.

Λεπτομέρειες της Εκδήλωσης:

  • Πότε: Τρίτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 18:00
  • Που: στα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, οδός Ερμού 134-136, Αθήνα ( 210-3252214). Δείτε χάρτη με κλικ ΕΔΩ!
  • ΜΕΤΡΟ: Σταθμός Θησείου
  • Είσοδος: ελεύθερη για τα Μέλη & Φίλους του ΣΦΚ
  • Θα μιλήσουν οι:

• Αριστείδης Πανώτης με θέμα «Αναμνήσεις από την Βυζαντινή Κέα»

• Νίκη Βασιλικού, Αρχαιολόγος της Β’ Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με θέμα «Οι Βυζαντινές Τοιχογραφίες της Κέας»

• Μαρία Κουτσουμπού, Αρχαιολόγος της KΑ’ Εφορίας Προ-Κλασικών Αρχαιοτήτων με θέμα «Αρχαιολογικές Εργασίες σε Εξέλιξη-Πύργος Αγ. Μαρίνας Κέας»

  • Θα ακολουθήσει συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα του κοινού.

Ενημέρωση 28/11/12:

Η συμμετοχή των Μελών & Φίλων του ΣΦΚ στην εκδήλωση ήταν μεγάλη!

Η εκδήλωση μας είχε μεγάλη επιτυχία! Η αίθουσα γέμισε (είχε και όρθιους), οι παρουσιάσεις των ομιλητών ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, ενώ ο κ. Πανώτης μοιράστηκε μαζί μας σπάνιο και βιωματικό φωτογραφικό υλικό.

Στο τέλος της εκδήλωσης η κα. Ευαγγελία Σημαντώνη-Μπουρνιά, Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας και Διευθύντρια του προγράμματος για τη συντήρηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Kαρθαίας Kέας, στα πλαίσια του Γ΄KΠΣ, μας έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών σχετικά με το έργο διάσωσης/αποκατάστασης του αρχαίου Πύργου της Αγίας Μαρίνας. Περιληπτικά μάθαμε ότι μετά το έργο στήριξης του μνημείου με το ειδικό ικρίωμα που τοποθετήθηκε το καλοκαίρι του 2011, ολοκληρώθηκαν οι ενδιάμεσες μελέτες αποκατάστασης και εκτέλεσης του έργου προκειμένου να επανέλθει στην προ του 2004 κατάσταση του. Επίσης ανέφερε ότι είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό από τεχνικής πλευράς έργο, πολυδάπανο κ.λπ. Το σημαντικό έργο υλοποίησης έχει εμπλακεί σε μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδρομή ενώ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ένα λεπτομερέστερο φωτογραφικό άλμπουμ από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε με κλικ ΕΔΩ!

Τέλος παρουσιάστηκε το νέο «Ημερολόγιο ΣΦΚ 2013» με θέμα τις ορχιδέες της Τζιάς. Διατίθεται σε κάθε ενδιαφερόμενο (για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου) προς 7,00 €. Πληροφορίες στο τηλ. 6947 842 902.

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: