Καταγγελία για την στελεχιακή αποδυνάμωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας

ppikΗ ευαισθησία του Συλλόγου Φίλων Κέας και των Μελών μας για το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής που δεν είναι άλλο από την υγεία, ειναι γνωστή και καταγεγραμμένη.

Η καταγγελία του Δήμου Κέας για την «στελεχιακή αποδυνάμωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας» πρός το επιβλέπον Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και τον Διοικητή κ. Ιωάννη Πετράκη, το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη και την 2η ΔΥΠΕ με Διευθυντή τον κ. Ιωάννη Ευδοκιμίδη, μας βρίσκει συμπαραστάτες για την ‘εδώ και τώρα’ επιστροφή του αγροτικού ιατρού και την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Π.Π.Ι. Κέας.

Για την πρακτική εκδήλωση της συμπαράστασης μας καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο όπως ενεργήσει ως εξής:

 • Επισκευτείτε την ιστοσελίδα του ΓΝΣ με κλικ εδώ: www.vardakeio.gr και μετά επιλέξετε την ‘επικοινωνία’ όπου ανοίγει σχετική φόρμα. Γράψτε ένα μήνυμα με το παραπάνω αίτημα. Εναλλακτικά ή/και συμπληρωματικά γράψτε ένα e-mail και στείλτε το στη διεύθυνση:  grammateia@vardakeio.gr
 • Επισκευτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας με κλικ εδώ: http://www.moh.gov.gr/contact όπου ανοίγει σχετική φόρμα. Γράψτε ένα μήνυμα με το παραπάνω αίτημα. Εναλλακτικά ή/και συμπληρωματικά γράψτε ένα e-mail προς τον Υπουργό Υγείας και στείλτε το στη διεύθυνση: minister@yyka.gov.gr

Ακολουθεί η επιστολή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΠΙ ΚΕΑΣ  της Αντιδημάρχου Κέας κας. Ρένας Βελισσαροπούλου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ
Γραφείο Αντιδημάρχου, Πληρ.: Χριστίνα Τσούλου, Ιουλίδα Κέας

Τηλ.: 22883 60011 Φαξ: 22880 22811 e-mail: info@kea.gr URL: www.kea.gr

Ιουλίδα Κέας, 31.03.2014, Αρ. Πρωτ.: 1859

Προς:

1. Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, Διοικητή κ. Ιωάννη Πετράκη, Διοικητικό Δ/ντη, κ.Τρίτζαλη

2. Υπουργείο Υγείας, Υπουργό, κ. Ά. Γεωργιάδη

3. 2η ΔΥΠΕ, κ. Ιωάννη Ευδοκιμίδη

Κοιν.:

1. Βουλευτές Ν. Κυκλάδων

κ. Βρούτση

κ. Συρμαλένιο

κ. Ρήγα

2. Π.Π.Ι. Κέαςpage1image7000

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για την στελεχιακή αποδυνάμωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας».

Κύριοι,

Εδώ και ένα και πλέον έτος έχουμε επανειλημμένα επισημάνει -με κάθε πρόσφορο τρόπο και προς πάσα εμπλεκόμενο φορέα- το έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) του νησιού μας.

Το Π.Π.Ι. Κέας απασχολεί σήμερα ένα (1) γιατρό γενικής ιατρικής και δύο (2) αγροτικούς ιατρούς, εκ των οποίων ο ένας έχει απομακρυνθεί από το νησί, για να εξυπηρετήσει αντίστοιχες ανάγκες στην Ανάφη.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Π.Π.Ι., στο ιατρείο θα έπρεπε να υπηρετούν δύο (2) ιατροί γενικής ιατρικής, ένας (1) παιδίατρος ένας (1) νοσηλευτής, ένας (1) παρασκευαστής και ένας (1) οδηγός ασθενοφόρου.

Είναι κατανοητή η ανάγκη περίθαλψης στο νησί της Ανάφης, αφού καθημερινά αντιμετωπίζουμε αντίστοιχες καταστάσεις στο νησί μας.

Θεωρούμε, όμως, εξίσου απαράδεκτη την πρακτική να θεωρείται στελεχωμένο ένα Π.Π.Ι., που απαρτίζεται από τους ανωτέρω ιατρούς, τη στιγμή που – ενόψει των εορτών του Πάσχα- ο πληθυσμός του νησιού υπερδιπλασιάζεται, αγγίζοντας τους 5.000 ανθρώπους.

Αν σε όλα τα ανωτέρω συνυπολογίσουμε την ανυπαρξία ειδικοτήτων -όπως αυτή του παιδιάτρου-, το γεγονός ότι οι δύο ανωτέρω αγροτικοί ιατροί τοποθετήθηκαν στην Κέα μετά από ικεσίες και πιεστικά αιτήματα μηνών, αλλά και το γεγονός ότι η στελέχωση του ιατρείου της Ανάφης έγινε με άμεση απομάκρυνση του ενός εκ των προαναφερθέντων αγροτικών ιατρών και όχι με την τοποθέτηση ιατρού από νησιά τα ιατρεία των οποίων αριθμούν έξι και πλέον ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, η εν λόγω πρακτική μόνο ως εμπαιγμός των Αρχών και των κατοίκων του τόπου μας μπορεί να θεωρηθεί.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η συνέχιση της λειτουργίας του Π.Π.Ι. Κέας είναι υπό αίρεση, αφήνοντας τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού μας χωρίς τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης. Η κατάσταση αυτή του ιατρείου έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, γι’ αυτό και ως δημοτική Αρχή – προκειμένου να διευκολύνουμε στην εξεύρεση λύσης- συμβάλλουμε εδώ και μήνες στα έξοδα διαμονής του ιατρού.

Ζητούμε την άμεση επιστροφή του αγροτικού ιατρού και την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Π.Π.Ι. Κέας.

Εν ολίγοις, ζητούμε την άμεση εξεύρεση βιώσιμης λύσης σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, χωρίς πολύμηνες εκ νέου διαπραγματεύσεις για τα αυτονόητα, προκειμένου να λάβει τέλος η εγκληματική αυτή πολιτική.

Με εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος Κέας

Ειρήνη Βελισσαροπούλου

 

Η κατάσταση στο Π.Π.Ι. Κέας είναι τόσο τραγική από την έλλειψη χρημάτων, που έχει στηθεί πρόχειρος κουμπαράς για την συγκέντρωση χρημάτων που βοηθούν στην προμήθεια αναγκαίων υλικών (φάρμακα, γάζες, πλάκες ακτίνων Χ κ.λπ.).
Η κατάσταση στο Π.Π.Ι. Κέας είναι τόσο τραγική από την έλλειψη χρημάτων, που έχει στηθεί πρόχειρος κουμπαράς για την συγκέντρωση χρημάτων που βοηθούν στην προμήθεια αναγκαίων υλικών (φάρμακα, γάζες, πλάκες ακτίνων Χ κ.λπ.).

 

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

3 σκέψεις σχετικά με το “Καταγγελία για την στελεχιακή αποδυνάμωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας

 1. Σήμερα 2/4/2014 λάβαμε μια αμεση απαντηση απο τη Γραμματεια του Γ.Ν. Σύρου.

  Από οτι διαφαινεται μια Αγροτικη Ιατρος θα επιστρεψει στη Κεα μετα τις 9/4/2014. (y)

  Θα παρακολουθήσουμε την εξελιξη του θέματος με ενδιαφέρον.

 2. Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να μιλούν τα έργα και όχι τα λόγια. Οι προεκλογικές κορώνες δεν πείθουν κανέναν και δεν μπορούν να κρύψουν την ανικανότητα των υπευθύνων. Για παράδειγμα, στην διπλάνή Κύθνο το Ιατρείο είναι πλήρως επανδρωμένο και επικουρείται με την υπηρεσία της τηλε-ιατρικής. Προφανώς, αυτοί κάνουν κάτι σωστά και εμείς εδώ στην Κέα κάτι λάθος. Οι φορείς του τόπου μας που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιαφέρονται για την πρόοδο του νησιού μας ας ζητήσουν τα »φώτα» των γειτόνων Κυθνείων.

 3. Απέστειλλα το ακόλουθο e-mail στον Υπουργό Υγείας & στον Διοικητή του Γ.Ν. Σύρου:

  Αξιοτιμε κ. Υπουργέ,
  Αξιότιμε κ. Διοικητά του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου,

  Ως Προεδρος της ΜΚΟ ΄Συλλογος Φιλων Κεας’, εκπροσωπώντας 170 Μέλη που ειναι ιδιοκτητες ακινητων στο νησι της Κεας, οι οποιοι τακτικα επισκεπτονται το νησι με τις οικογενειες τους, συμφωνούμε απόλυτα με την Καταγγελια της Αντιδημαρχου Κεας για την επιστροφή του αγροτικού ιατρού και την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Π.Π.Ι. Κέας.

  Παρακαλούμε κ. Υπουργέ όπως ενδιαφερθείτε προκειμένου ο Διοικητής κ. Ιωάννης Πετράκης και ο Διοικητικός Δ/ντης, κ.Τρίτζαλης ενεργήσουν άμεσα για την ικανοποιηση του αιτηματος του Δημου Κεας.

  Εν οψη του Πασχα, ο αριθμός των επισκεπτων (οικιστες και τουριστες) αυξανει εκθετικα στο νησι, με αποτελεσμα οι αναγκες ιατρικης φροντιδας να εντεινονται περα απο το κανονικο. Θα ειναι κριμα να εχουμε βαρια περιστατικα (ατυχηματα κ.α.) χωρις τη δυνατοτητα παροχης των υπηρεσιων που μας πρεπουν.

  Περισσότερα εδώ: http://www.sfkeas.gr

  Με τιμή,
  Βύρων Ε. Ρηγινός
  Πρόεδρος

  Σύλλογος Φίλων Κέας
  Προστασία, Ανάπτυξη, Πολιτισμός για την Κέα που αγαπάμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: