Παρέμβαση του ΣΦΚ για το ν.σ. του Αιγιαλού-Αποσύρεται!

Στο πανέμορφο κόλπου του Αγ. Αιμιλιανού-Κούνδουρος Κέας, δεσπόζει για πάνω από 15 χρόνια μια παράνομη ημιτελής οικοδομή μεγάλου μεγέθους πάνω στον αιγιαλό. Ουδεμία Πολεοδομική Υπηρεσία έχει ενδιαφερθεί...
Στο πανέμορφο κόλπο του Αγ. Αιμιλιανού-Κούνδουρος Κέας, δεσπόζει για πάνω από 15 χρόνια μια παράνομη ημιτελής οικοδομή μεγάλου μεγέθους πάνω στον αιγιαλό. Ουδεμία Πολεοδομική Υπηρεσία έχει ενδιαφερθεί…

Με απόφαση του Δ.Σ. ο Σύλλογος Φίλων Κέας κατέθεσε στις 13/5/2014 την ακόλουθη παρέμβαση για το θέμα της οριοθέτησης του αιγιαλού και των παραλιών:

Ο Σύλλογος Φίλων Κέας (www.sfkeas.gr) εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με την ουσιαστική διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στους αιγιαλούς και τις παραλίες.
Μετά δε και από την απάντηση του ΥΠΟΙΚ της 10/05/2014 προς όσους επικρίνουν το σχετικό Νομοσχέδιο, οι ανησυχίες μας εντείνονται διότι η κατ’ ουσία εφαρμογή του συνταγματικού αγαθού της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού επαφίεται στην «δέσμευση» του εκάστοτε υπουργού.
Τονίζεται ότι η επί των «υπουργικών δεσμεύσεων» κοινή πείρα των τελευταίων δεκαετιών μας απογοητεύει και μας διδάσκει ότι μόνο η ξεκάθαρη διατύπωση στις παραγράφους του νομοσχεδίου των υποσχομένων «δεσμεύσεων» δύναται να περιορίσει τις οποιεσδήποτε παρερμηνείες και αυθαιρεσίες.
Προτείνουμε λοιπόν, την αυτούσια παράθεση της σχετικής παραγράφου της ανακοίνωσης-απάντησης του ΥΠΟΙΚ, στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο :
«διατήρηση του ανώτατου εμβαδού ανά παραχώρηση των 500 τ.μ. και πρόβλεψη συντελεστή για το ανώτατο συνολικό εμβαδό κάθε παραλίας που θα επιτρέπεται να παραχωρηθεί, ο οποίος θα ανέρχεται μέχρι το 50% της συνολικής της έκτασης».
Ειδικά για τις μικρές και προστατευόμενες παραλίες (που βρίθουν στην Κέα αλλά και σε πλείστα όσα νησιά) να γίνει μνεία για μείωση του ποσοστού στο 20-30%.

Εν τω μεταξύ μετά την αντίδραση χιλιάδων πολιτών (αναφέρονται 200.000 υπογραφές εναντίωσης), με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ελήφθη απόφαση για πάγωμα του νομοσχεδίου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης – και μάλιστα με τρόπο που άφηνε να εννοηθεί ότι το περιεχόμενό του δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού.

“Ο πρωθυπουργός επιθυμεί εξαντλητική και ουσιαστική διαβούλευση με στόχο την διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος. Ζήτησε, μετά τις ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα αυτής της διαβούλευσης προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική θέση της”. Όπερ, η κυβέρνηση συνολικά παίρνει αποστάσεις από το εν λόγω νομοσχέδιο και θα το ξαναδεί μετά τις 25 Μαϊου…

Ο ΣΦΚ θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος και αν κριθεί αναγκαίο θα καταθέσει νέα παρέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΦΚ από το 2009 είχε καταθέσει τις θέσεις του για το θέμα με τίτλο: Να μην εμπορευματοποιηθούν οι φυσικές  παραλίες της Τζιάς. Διαβάστε το με κλικ ΕΔΩ!

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

2 σκέψεις σχετικά με το “Παρέμβαση του ΣΦΚ για το ν.σ. του Αιγιαλού-Αποσύρεται!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: