Επίσκεψη και Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιουλίδας

Museum displays
Τα εκθέματα είναι μοναδικά!

Η πρώτη θερινή εκδήλωση 2014 του Συλλόγου Φίλων Κέας αφορά την επίσκεψη και ξενάγηση των Μελών μας και Φίλων στο ‘διαμάντι’ του νησιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα. Πολλοί ίσως γνωρίζετε ότι λόγω ελλείψεως προσωπικού το Μουσείο παραμένει κλειστό, μια ανεπίτρεπτη κατάσταση για την οποία ελπίζουμε με νέες παρεμβάσεις του Δήμου Κέας (και δραστηριοποιήσεις του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου και Δημάρχου) σύντομα η κατάσταση θα αντιστραφεί.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας παραμένει κλειστό! Θα ανοίξει εδικά για την ξενάγηση μας :)
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας παραμένει κλειστό! Θα ανοίξει εδικά για την ξενάγηση μας 🙂

Όμως το Μουσείο θα ανοίξει το Σάββατο 7 Ιουνίου (τριήμερο Αγίου Πνεύματος) ειδικά για την επίσκεψή μας! Θα μας ξεναγήσει η Αρχαιολόγος Τάνια Πανάγου (που μεταξύ άλλων επιμελείται των ανασκαφών στη Καρθαία). Θα υπάρχει ευκαιρία να ρωτήσουμε την Τάνια σχετικά με τα εκθέματα και να μας λύσει τυχόν απορίες, όπως και να ενημερωθούμε για την πρόοδο των ανασκαφών της Καρθαίας και του Ελληνιστικού Πύργου της Αγίας Μαρίνας.

Ώρα συνάντησης 11:45. Έναρξη ξενάγησης 12:00. Διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα.

Μετά τη λήξη, όσοι θέλουν προτείνεται να κάτσουμε στα τραπέζια της ταβέρνας «ΟΙ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ» (θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή πριν την έναρξη της ξενάγησης προκειμένου να εξασφαλισθούν θέσεις – λόγο αυξημένης κίνησης του τριημέρου).

Κορη της Κέας
Κόρη της Κέας

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: