Παράδοση έργου «Ο ΚΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΑΣ»

Josh visit@Kouros
Από την επίσκεψή μας της 30-11-2013 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με τον ΚΟΥΡΟ της ΚΕΑΣ. From our visit on 30 Nov. 2014 to the National Archeological Museum of Athens. In the background ‘The KOUROS of KEA» statue.

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013. Τότε είχαμε επισκεφτεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας με σκοπό την ξενάγηση μας στην ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Αποτυπώνοντας το Αρχαίο Κάλλος” του Αμερικανού Joshua Garrick, από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Περισσότερα με κλικ ΕΔΩ! Μετά τη γνωριμία μας με τον Josh, η τ. Πρόεδρος Γεωργία Μπλιάτσου του ζήτησε να φωτογραφήσει το άγαλμα «Ο ΚΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΑΣ», να το εκτυπώσει με την ιδιέταιρη τεχνοτροπία του σε λεπτό φύλλο αλουμινίου στην Αμερική και όταν ξαναέλθει στην Ελλάδα να μας το φέρει, προκειμένου με τη σειρά μας να το δωρίσουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέας.

‘Ετσι και έγινε. Παραλάβαμε το έργο από τον Josh πριν λίγες ημέρες. Την Κυριακή 10/8/2014 το έργο παραδόθηκε στην υπεύθυνη αρχαιοτήτων Κέας, Μαρία Κουτσουμπού, αρχαιολόγο της ΚΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Επιμελήτρια νήσων Κέας, Μακρονήσου και Αμοργού.  Στη συνέχεια αναρτήθηκε στην είσοδο του Μουσείου.  Τον Σύλλογο Φίλων Κέας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Βύρων Ε. Ρηγινός και τα Μέλη του Δ.Σ. Χρήστος Δίπλας και Βασίλης Κωνσταντινέας.

Παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες από την τελετή παράδοσης/παραλαβής του έργου. Συγχρόνως ευχαριστούμε την κα Κουτσουμπού και την ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την αποδοχή και προπάντων τον Josh Garrick για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας και τη γενναιοδωρία του.

Ο Πρόεδρος Β. Ρηγινός αποκαλύπτει το έργο "Ο ΚΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΑΣ" ενώπιον της κας Μαρίας Κουτσουμπού
Ο Πρόεδρος Β. Ρηγινός αποκαλύπτει το έργο «Ο ΚΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΑΣ» ενώπιον της κας Μαρίας Κουτσουμπού. The President of SFK Byron E. Riginos unwraps the work in front of Ms. Maria Koutsoubou.
Η ικανοποίηση και των δύο δεν κρύβεται :)
Η ικανοποίηση και των δύο δεν κρύβεται 🙂 Their joy cannot be concealed.
Μαζί με το μέλος του Δ.Σ. Χρήστο Δίπλα
Μαζί με το μέλος του Δ.Σ. Χρήστο Δίπλα. Together with Board Member Christos Diplas.
Μετά από δοκιμές, επελέγει η πλέον κατάλληλη θέση για την ανάρτηση του έργου στην είσοδο του Μουσείου
Μετά από δοκιμές, επελέγει η πλέον κατάλληλη θέση για την ανάρτηση του έργου στην είσοδο του Μουσείου. After few trials, the appropriate spot to display the work was chosen, at the lobby of the Archeological Museum of Kea.
Με το Μέλος του ΔΣ Βασίλη Κωνσταντινέα
Με το Μέλος του ΔΣ Βασίλη Κωνσταντινέα. With the Board Member Vasilis Konstantineas.
Με καλή 'παρέα' τις κολώνες από την Καρθαία!
Με καλή ‘παρέα’ τις κολώνες από την Καρθαία! Josh’s work is in good company with ancient columns from the Temple of Kartahaia!
Το έργο με φόντο την μεγάλη φωτογραφία του κλιμακοστασίου με τον ΚΟΥΡΟ της ΚΕΑΣ!
Το έργο με φόντο την μεγάλη φωτογραφία του κλιμακοστασίου με τον ΚΟΥΡΟ της ΚΕΑΣ! The work with the large photograph of ‘THE KOUROS OF KEA» in the background!

Θα κλείσουμε το μικρό αυτό αφιέρωμα με τα σοφά λόγια του Πλάτωνα σχετικά με την τέχνη!

Τα σοφά λόγια του Πλάτωνα (στο στεγάδι της Χώρας) ;)
Τα σοφά λόγια του Πλάτωνα (στο στεγάδι της Χώρας) 😉 Plato’s wisdom about art.

Ο σύντομος σύνδεσμος του άρθρου είναι/the short hyperlink to this article is: http://wp.me/pRuA7-n3

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

3 σκέψεις σχετικά με το “Παράδοση έργου «Ο ΚΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΑΣ»

  1. Συγχαρητήρια.
    Ας είναι μια αρχή να μεταφερθεί το ίδιο το άγαλμα στο Αρχαιολογικό μουσείο Κέας
    Στέφανος Λέπουρας

    1. Ευχαριστούμε κ. Λέπουρα για το σχόλιο σας, μακάρι να δούμε το ίδιο το μεγαλοπρεπές άγαλμα να επιστρέφει στο νησί του. 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: