Εθελοντικός καθαρισμός βυθού Βουρκαρίου

Το Σάββατο 30 Μαϊου στις 10.30, θα καθαρίσουμε το βυθό στο Βουρκάρι, έχοντας την αρωγή του Δήμου Κεας www.kea.gr και του Συλλόγου Φίλων Κέας www.sfkeas.gr. Οι Keadivers θα προσφέρουν τον καταδυτικό εξοπλισμό στους εθελοντές αυτοδύτες. Το σημείο συνάντησης είναι στο καταδυτικό κέντρο στο Βουρκάρι, στις 09.30, όπου θα παραδοθεί οι εξοπλισμός και θα γίνει η σχετική ενημέρωση (briefing) . Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι δύτες και να μας δηλώσουν συμμετοχή μέσω email στο keadivers@gmail.com ή τηλεφωνικά στο +30 6973 430860.

Ο Δήμος Κέας και ο Σύλλογος Φίλων Κέας ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να στηρίξουν το www.KeaDivers.com για μια ωραία και χρήσιμη οικολογική ενέργεια στο νησί. Προσκαλούμε τόσο τους εθελοντές αυτοδύτες όσο και κάθε ενδιαφερόμενο να είναι εκεί και να διαχύσουν παραπέρα την ενέργεια αυτή!

Παραθέτουμε λίγες εικόνες από την αντίστοιχη εκδήλωση της 28ης Σεπτεμβρίου 2008 που έγινε από τους εθελοντές του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών ΤΗΘΥΣ, της Ομάδας Kea Dive Expedition και την υποστήριξη του ΝΑΟΚ.

Οι Αυτοδύτες προετοιμάζουν τον εξοπλισμό τους για την εθελοντική τους κατάδυση στο βυθό του Βουρκαρίου που βρίθει από απορρίμματα.
Ξεκίνημα της επιχείρησης «Γιορτή Καθαρισμού Βυθού Βουρκαρίου»

Οι αυτοδύτες συναντούν με έκπληξη το βυθό του Βουρκαρίου. Φωτ. Φοίβος Βιλανάκης. 
Η επιχείρηση περισυλλογής απορριμμάτων από το βυθό έχει αρχίσει. Τα τσουβαλάκια γεμίζουν γρήγορα. Φωτ. Φοίβος Βιλανάκης. 
Συνονθύλευμα από σχοινιά, άγκυρες, μπαλονάκι και κουτάκια αλουμινίου «ατάκτως ερριμμένα» στο βυθό μας 😦 Φωτ. Φοίβος Βιλανάκης.
Ολόκληρη μοκέτα προστίθεται στη συλλογή! Βαριά & δύσκολη η ανέλκυση της. Photo by Emmy.
Ευρηματική μέθοδος μεταφοράς του πεταμένου λάστιχου από τους δύτες! Photo by Emmy

Η ρόδα αυτή είχε λόγο να μείνει στον βυθό. Μόνιμος κάτοικος, ένας συμπαθητικός χταποδάκος που δεν έλεγε να εγκαταλείψει το σπίτι του παρά τις τρομαχτικές φάτσες που τον περικύκλωσαν… Photo & caption by Emmy
Το φορτηγό του Δήμου Κεάς «ξεχείλισε» από το μεγάλο όγκο των σκουπιδιών που συνέλεξαν οι εθελοντές από το βυθό του Βουρκαρίου!

 

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: