Διαμαρτυρία κατοίκων περιοχής Κορρησίας-Εμαγιέ

Πανοραμική άποψη της περιοχής.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΑ

Στην περιοχή ‘Κορησσία’ της νήσου Κέας με αφορμή την κατασκευή της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας One & Only στην περιοχή του Βροσκόπου, έχει δημιουργηθεί εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο «μονάδα-χώρος» εναποθέσεως οικοδομικών υλικών (μάντρα οικοδομών). Η συγκεκριμένη δραστηριότητα φέρει τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Eίναι ευκρινώς ορατή από τον επαρχιακό δρόμο Κορησσίας-Ιουλίδας, τον μοναδικό που ενώνει το λιμάνι με την πρωτεύουσα του νησιού. Απέχει δε λίγες εκατοντάδες μέτρα από την τουριστική παραλία της Κορησσίας.
  2. Δημιουργεί σοβαρή όχληση σε γειτονικές κατοικίες και επιχειρήσεις, καθώς μεγάλες ποσότητες οικοδομικών υλικών δεν καλύπτονται και, όπως είναι αναμενόμενο, η σκόνη ζπου δημιουργείται διαχέεται σε μεγάλη απόσταση.
  3. Βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων του οικισμού της Κορησσίας, οπερ ο θόρυβος των βαρέων μηχανημάτων ενοχλεί σοβαρά του κατοίκους.
Η εικόνα τα λει όλα: σχετικά με τη σκόνη, τον συνεχή θόρυβο των βαρέων μηχανημάτων, κ.ο.κ.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι υπεργολάβοι που έχουν αναλάβει την μεταφορά των υλικών από τα πλοία στο εργοτάξιο, οι οποίοι δεν σέβονται τους κατοίκους του νησιού και τους συντοπίτες τους που ζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κόσμος έχει αγανακτήσει καθώς δεν είναι δυνατόν σε τόσο κοντινή απόσταση από τον οικισμό να υπάρχει ένας τέτοιος χώρος. Αλλά καθώς το νησί είναι μια μικρή κοινωνία με σχετικά λίγους κατοίκους, κανένας δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα με μηνύσεις και καταγγελίες στους αρμόδιους φορείς ή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Από την άλλη πλευρά, η όλη εγκατάσταση είναι αρκετά εμφανής από διάφορα σημεία του νησιού, ενώ η Δημοτική αρχή ή η αστυνομία δεν μπορούν να αποφανθούν ότι δεν γνωρίζουν το πρόβλημα, έτσι ώστε να συμβάλουν στην επίλυση του… Ακόμα και ένας απλός πολίτης που δεν γνωρίζει καλά τους νόμους μπορεί να κατανοήσει ότι πρόκειται για μια παράνομη δραστηριότητα.

Επισημαίνεται ότι κανένας από τους κατοίκους δεν είναι κατά της κατασκευής του ξενοδοχείου, ούτε θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην επένδυση. Γι´αυτό άλλωστε και έχουν δείξει ανοχή μέχρι σήμερα. Oμως δεν είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι που έχουν αναλάβει την συγκεκριμένη εργασία για το έργο (του ξενοδοχείου) προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, να μην σέβονται και να προκαλούν προβλήματα στον οικισμό και στις επιχειρήσεις που βρίσκονται γύρω από αυτόν το χώρο που παρανόμως έχει στηθεί.

Για τους λόγους αυτούς, σήμερα απευθύνονται με την ανοιχτή επιστολή τους, προς κάθε υπεύθυνη Αρχή για την λήψη των απαραίτητων μέτρων, αλλά και για την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινής γνώμης εντός και εκτός της νήσου Κεάς.


Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: