Δελτίο Τύπου της 16/05/2022

Στις 14/5/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημάρχου Κεας κυρίας Ρένας Βελισσαροπουλου με εκπροσωπους του προεδρείου του Συλλόγου Φίλων Κεας κ.κ. Βύρωνα Ρηγινο και Μάριο Καμχή.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε τον ΣΦΚ για της δραστηριότητες και προτεραιότητες του Δήμου, όπως:

  • χρηματοδότηση δικτύου αγροτικών δρόμων,
  • ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού,
  • η ύδρευση των Ποισσων
  • και μια σειρά αιτημάτων για στήριξη έργων σε προγράμματα όπως ο Φιλοδημος και ο Αντώνης Τριτσης.
  • Επίσης , μας ενημέρωσε για την πρόθεση της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός από το Σεπτέμβριο του 2022.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του νησιού που ειναι η ύδρευση και η γενικότερη παροχή νερού. Ο ΣΦΚ πρότεινε την πραγματοποίηση μιας ημερίδας με ομιλίες για θέματα (ενδεικτικά):

  • η εκπόνηση ενός Γενικού Σχεδίου (Master Plan) Ύδρευσης,
  • οι προοπτικες αφαλάτωσης (μελετώνται ήδη δυο μονάδες στον Οτζια και στη Λυγιά περιοχής Κούνδουρου),
  • μέτρα για την εξοικονόμηση νερού, και
  • οι δυνατότητες χρηματοδότησης απο Εθνικούς και Ευρωπαικούς πόρους.

Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού, μόνιμους και εποχιακούς, να ενημερωθούν για τις μέχρι τωρα δράσεις του Δήμου και να εκφράσουν τις απόψεις τους για αυτο το σημαντικό θέμα.
Η Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Δήμο για την αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων καθώς επίσης και την εξέλιξη των έργων, η χρηματοδότηση των οποίων έχει ήδη εγκριθεί από το Κράτος.

Η Δήμαρχος θα στείλει επιστολή στην ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) για να ζητήσει τη συνδρομή της σε αυτή την προσπάθεια, όπως έχει κάνει και για άλλα έργα στο νησί.
Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση μεταξύ των δυο φορέων, προγραμματίζεται για το τέλος Ιουνίου.

Συζητήθηκε επίσης η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης για τον Αλέκο Φασιανό που είχε ζήσει και δημιουργήσει στην Κέα. Ο ΣΦΚ σε συνεργασία με το Δήμο Κέας, θα έρθει σε επαφή με την οικογένεια του ζωγράφου για να συζητήσει το πλαίσιο μιας τέτοιας εκδήλωσης, τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της τέχνης απο την Ελλάδα και τη Γαλλία και τον χρόνο, που θα μπορούσε να ειναι ο Σεπτέμβριος.

Επίσης έγινε συζήτηση, για το μείζον θεμα του Parking στη περιοχή της χώρας, ο ΣΦΚ υπέβαλε προτάσεις διαγραμμίσεων από την πλευρά ανόδου, τοποθέτηση νέων απαγορευτικών πινακίδων με πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων, ενώ ανέλαβε ο Πρόεδρος του ΣΦΚ να φέρει σε επαφή τον Δήμο Κέας, με εταιρεία της Κίνας που εξειδικεύεται σε συστήματα αυτοματοποιημένων δημοσίων Parking όπως π.χ. https://www.mutrade.com/el/hydro-park-3130.html

Θα ακολουθήσουν οι λεπτομερείς της εκδήλωσης «Νερά Κέας». Περισσότερες πληροφορίες από τον Γενικό Γραμματέα κ. Μάριο Καμχή marioscamhis@gmail.com

Δημοσιεύτηκε από τον Byron E. Riginos

https:/'/www.facebook.com/riginos https://twitter.com/briginos http://www.flickr.com/byron.riginos https://www.instagram.com/byronr/ https://byronriginos.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: