Layout 1Ο Σύλλογος Φίλων Κέας-ΣΦΚ, είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο που ιδρύθηκε με έδρα την Αθήνα το 2007, μετά από έγκριση με την 6505/07 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία καταχωρήθηκε με Αύξοντα Αριθμό 27.160 στο Βιβλίο Σωματείων. Φέτος το 2017 γιορτάζουμε τα 10 χρόνια μας 🎂
Σκοποί του Συλλόγου, ανάμεσα σε άλλα, είναι η πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού της Κέας (Τζιάς), η προστασία του περιβάλλοντος, η καλλιέργεια ανθρωπιστικής δράσης, η αειφόρος και ήπια ανάπτυξη της Κέας με τρόπο που να διατηρεί την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της.

Πιο συγκεκριμένα:

•    Την δραστηριοποίηση των μελών μας , των φίλων της Κέας και των κατοίκων της για την προώθηση και επίλυση των προκλήσεων της εποχής και των καθημερινών προβλημάτων, μέσα από τη συλλογική έκφραση και συμμετοχή: την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής της Κέας, με σκοπό την πολιτιστική, περιβαλλοντική, φιλανθρωπική και γενικά την κοινωνική ανάπτυξη του νησιού.  Επίσης, την ανάπτυξη δράσεων για τη βιωσιμότητα και τη διαχείριση των φυσικών πόρων του νησιού.
•    Την καλλιέργεια και την ανάπτυξη ανθρωπιστικής δράσης και την εξερεύνηση του λαϊκού πολιτισμού του νησιού, της προσωπικότητας, του παρελθόντος και του μέλλοντος της Κέας.
•    Την καθιέρωση χρήσεων γης, ώστε μέσω ενός ορθολογικού χωροταξικού σχεδίου η ανάπτυξη της νήσου να είναι ισορροπημένη, ήπια, χωρίς την έντονη επιβάρυνση κατά του περιβάλλοντος και την ανατροπή του αγροτικού και κτηνοτροφικού ύφους της Κέας.
•    Την διατήρηση της φυσιογνωμίας του νησιού.
•    Την προστασία του περιβάλλοντος.
•    Την προστασία του παράκτιου μετώπου και την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες.
•    Τον πολιτισμό.

 

Kokka w. Steam ship
Η Κόκκα του τότε…

Tο 2016 o ΣΦΚ γιορτάζει τα εννιά χρόνια λειτουργίας του έχοντας αποκτήσει περί τα 200 μέλη, τα περισσότερα από τα οποία διατηρούν εξοχικές κατοικίες στο νησί. Ήδη ο Σύλλογος έχει διοργανώσει πολλές πετυχημένες εκδηλώσεις τόσο στη Κέα όσο και στην Αθήνα. Συνεχίζουμε με τη διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Την Τετάρτη 30/3/2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με επιτυχία η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κέας που στη συνέχεια συγκροτήθηκε ομόφωνα σε Σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

• Ρηγινός Βύρων, Πρόεδρος
• Δίπλας Χρίστος, Αντιπρόεδρος
• Τσικλητήρα Καλλιόπη (Πέπη), Γενική Γραμματέας
• Ψαράκης Στέφανος, Ταμίας
• Τζαβελάκος Γιάννης, Μέλος
• Φιλίππου Χαρίκλεια (Χάρη) Μέλος
• Μαθιουδάκη Δούκη, Μέλος
• Αναπληρωματικό μέλος: Παούρη Μαίρη

Ακολούθως η Εξελεγκτική Επιτροπή συγκροτείται από τους:
• Καραμαργιός Βασόλης
• Κολίρης Γιώργος
• Μπλιάτσου Γεωργία

Η περίοδος θητείας του νέου Δ.Σ. είναι διετής, δηλ. μέχρι τη διενέργεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Αναλυτικότερα, τον οικονομικό απολογισμό, την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, το σχέδιο δράσεων για το 2016 καθώς και τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2014 μπορείτε να ‘κατεβάσετε’ με κλικ εδώ: SFK_GA-2016_detailed.

Μετά την διενέργεια των εκλογών τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Α/ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΚΕΑΣ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ :

[κατά σειρά σταυροδοσίας και κατόπιν το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε Σώμα] ως εξής:

 1. Ρηγινός Βύρων [33], Πρόεδρος
 2. Δίπλας Χρήστος [28], Αντιπρόεδρος
 3. Τσικλητήρα Καλλιόπη (Πέπη) [27], Γενική Γραμματέας
 4. Τζαβελάκος Γιάννης [21], Μέλος
 5. Φιλίππου Χαρίκλεια (Χάρη) [16], Μέλος
 6. Μαθιουδάκη Δούκη [15], Μέλος
 7. Ψαράκης Στέφανος [13], Ταμίας
 8. Παούρη Μαίρη [10], Αναπληρωματικό Μέλος

Β/  ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ :

[κατά σειρά σταυροδοσίας]

 1. Καραμαργιός Βασίλης [28]
 2. Μπλιάτσου Γεωργία [28]
 3. Κολίρης Γιώργος [26]

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Βασίλη Καραμαργιό, Βασίλη Κωνσταντινέα και Ελένη Σπυροπούλου για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά τους προς τον Σύλλογο, ενώ καλωσόρισε τα νέα Μέλη του Δ.Σ. με την πρόταση «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα»!

Γ/ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ (Σύνθεση Δ.Σ.)

 • Ρηγινός Βύρων, Πρόεδρος
 • Καραμαργιός Βασίλης, Αντιπρόεδρος
 • Τσικλητήρα Καλλιόπη (Πέπη), Γενική Γραμματέας
 • Σπυροπούλου Ελένη, Ταμίας
 • Κωνσταντινέας Βασίλης, Μέλος
 • Φιλίππου Χαρίκλεια (Χάρη) Μέλος
 • Δίπλας Χρήστος, Μέλος

 

Επικαιροποίηση: Απρίλιος 2016

7 σχόλια

 1. Αγαπητοί κύριοι,

  Οι Atenistas, μια ομάδα πολιτών που αγαπά, σέβεται και φροντίζει την πόλη μας, δραστηριοποιείται εθελοντικά σε ένα μεγάλο πεδίο δράσεων στην Αθήνα. Είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, χάρη στην έντονη παρουσία της στην πόλη, με δράσεις που στόχο έχουν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και τον καλλωπισμό της Αθήνας.

  Φέτος συμπληρώνουμε δύο μίση χρόνια συνεχούς και ουσιαστικής παρουσίας με περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές παρεμβάσεις που χαίρουν μεγάλης αποδοχής από τους Αθηναίους και ιδιαίτερης προβολής από τα media (πάνω από 65.100 like στο Facebook & 15.000 followers στο Twitter).

  Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, διοργανώνουμε Ελληνικό Φεστιβάλ προκειμένου να γνωρίσουν οι Αθηναίοι, ντόπιοι και μη, τις τοπικές κουζίνες και τις παραδόσεις της Ελλάδας. Για το σκοπό αυτό, είμαστε σε συνεργασία με πολιτιστικούς-τοπικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα που έχουν έδρα στην Αθήνα, και μπορούν να συνδράμουν σε αυτή μας την προσπάθεια.

  Η συμμετοχή του Συλλόγου σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά και θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία να προβληθεί ο τόπος σας. Στο πλαίσιο αυτό, μπορείτε να συμμετέχετε προσφέροντας στον κόσμο λιχουδιές του τόπου σας, τις οποίες θα έχετε ήδη έτοιμες. Επίσης, μια μικρή παρουσίαση των χορών και της μουσικής του νησιού σας, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα.

  Ο χώρος στον οποίο θα γίνει η δράση είναι το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο πάρκο Ελευθερίας (http://www.cityofathens.gr/katoikoi/texnes-politismos/xoroi-politismoy/kentro-texnon-parko-eleytherias).
  Η δράση θα λάβει χώρα το Σάββατο 25 Μαΐου 2013.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Atenistas στο: http://www.atenistas.org και στο http://www.facebook.com/atenistas

  Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.
  Με εκτίμηση,
  Atenistas
  Επικοινωνία:
  Βασιλική Γεμενή: 6979447978
  Email: volcanotraffic@yahoo.com

 2. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά να έχουμε! Ειμαι φοιτητής σε Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και μαζεύω πληροφορίες σχετικά με τα βελανίδια της Κέας. Οποιαδήποτε πληροφορία που σχετίζεται με τις ευκαιρίες τοπικής ανάπτυξης,τη διατροφική αξία καθώς και τις διεθνείς προοπτικές, θα μου ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη! Το email μου είναι syller@hotmail.gr.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Ευχαριστούμε για το σχόλιο και τις ευχές σας, ανταποδίδουμε ολόψυχα!
   Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: http://www.iloveacorns.com
   Μπορείτε μέσα από εκεί να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους του Προγράμματος, τη Marcie Mayer & τον Κωστή Μαρούλη.

 3. Γεια σας,

  έχει υποπέσει στην αντίληψη σας ότι καποιος(α) έχει αποκλεισει την πρόσβαση στην παραλία της Κεφάλας ? εχουν ξεφορτώσει ένα φορτηγό πέτρες και κλεισαν το χωματόδρομο που αρχίζει απο τα μελίσσια.

  Ευχαριστώ,

  τακτικος επισκέπτης Κέας …

  1. Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο σας και την ενημέρωση. Δεν γνωρίζουμε το θέμα, θα ενημερώσουμε τον Δήμο Κέας σχετικά. Να περνάτε καλά στο ωραίο νησί της Κέας!

 4. γεια σας θα ηθελα να προμηθευτω δενδριλια βελανιδιας μπορειτε να με με βοηθησετε ,θα τα φυτευσω στη Παρο.

  1. Δεν γνωρίζουμε που μπορείτε να τα προμηθευτείτε. Ίσως να σας βοηθήσουν από τον Δήμο Κέας (2880-22661) για να βρείτε επαφή με τον τοπικό Γεωργικό Συνεταιρισμό ή κάτι αντίστοιχο. Εναλλακτικά ρωτήστε τον κ. Κωστή Μαρούλη που ασχολείται με τα βελανίδια (22880-21346).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: