Το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Carl Spencer»

2009-05-24-In-memorium-for-my-friend-and-mentor-Carl-Spencer-who-tragically-died-while-exploring-Britannic-on-this-expedtion.
O Carl Spencer στη Τζιά τον Μάιο του 2009

Ένα σημείωμα που αξίζει της προσοχής όλων μας.

Όπως ίσως αρκετοί από τους αναγνώστες μας γνωρίζουν, ο Άγγλος δύτης Carl Spencer έχασε τη ζωή του σε καταδυτικό ατύχημα, όντας ο αρχηγός της αποστολής  του 2009 National Geographic Expedition στο μεγάλο ναυάγιο του HMHS BRITANNIC [αδελφού πλοίου του RMS TITANIC] που βυθίστηκε στο κανάλι της Κέας τον Νοέμβριο του 1916. Ο Σύλλογος Φίλων Κέας αισθανόμενος ότι:

α/ δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια εκδήλωση απότισης τιμής στο πρόσωπο του [τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα], και

β/  από την πάγια τακτική του Συλλόγου να υιοθετεί ένα “Καλό Σκοπό” στο πλάι των εκδηλώσεων μας,

Έτσι, κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου μας, το Δ.Σ. του ΣΦΚ ενέκρινε ομόφωνα την σύσταση και υλοποίηση του προγράμματος υποτροφιών με το όνομα “Carl Spencer Scholarship”. Για την υλοποίηση του δημιουργήσαμε ένα «Διεθνή Κουμπαρά» με στόχο τη συγκέντρωση χρηματικών πόρων. Με τη μορφή τραπεζικού λογαριασμού του ΣΦΚ στη Τράπεζα Πειραιώς, Υποκατάστημα Κέας, με Αριθμό IBAN: GR60 0172 7030 0057 0304 5867 985 & SWIFT-BIC: PIRBGRAA, έχει ενεργοποιηθεί και δέχεται καταβολές ανεξάρτητα ύψους ποσού τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. 👍

DSC_1164 (1)
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών “Carl Spencer Scholarship” στη σχολική κοινότητα την 13η Ιουνίου 2016

Επίσης,

  • Εκτός από το ποσό που θα συγκεντρωθεί στον «κουμπαρά», ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ οποιοδήποτε περίσσευμα δημιουργηθεί από τις εκδηλώσεις των «100 Years Kea’s Shipwrecks» θα πιστωθεί για την  ενίσχυση των Υποτροφιών που θα απονεμηθούν σε αριστεύοντες τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου Κέας και του ΕΠΑΛ Κέας. Περισσότερα με κλικ ΕΔΩ!
  • Προς τούτο ήδη συγκροτείται Επιτροπή Αξιολόγησης Μαθητών με εκπροσώπους από το Λύκειο και το ΕΠΑΛ, από τους Συλλόγους Γονέων, από τους μαθητές, από τον Δήμο Κέας και από τον ΣΦΚ.
  • Δωρεές θα ζητηθούν από τη διεθνή και τοπική καταδυτική κοινότητα, από την τοπική κοινωνία, τους Φίλους της Κέας, από Ιδρύματα, εταιρείες, ΜΚΟ, και ιδιώτες.

image

 

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Απλά πιστεύοντας και ενεργά υποστηρίζοντας το εγχείρημα του “Καλού Σκοπού”. Όπως για παράδειγμα :

  • Καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό. Μη παραλείψετε να αναφέρετε εκτός από το ονοματεπώνυμο σας, σαν αιτιολογία: “Υποτροφία CS”
  • Διαχέοντας και διαδίδοντας την προσπάθεια συγκέντρωσης ποσών [Fund Raising] με το να κάνετε copy & paste το κείμενο αυτό και προωθώντας το μέσω e-mail σε φίλους και συνεργάτες σας
  • Διαμοιράζοντας [Share] την καμπάνια αυτή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στα οποία συμμετέχετε, όπως π.χ. στο Facebook, ποστάροντας σε σχετικά Groups & Pages κ.ο.κ.

Ο Στόχος μας είναι να συγκεντρωθεί το ποσό τουλάχιστον των  € 10.000. Μέχρι σήμερα [Ιούνιος 2016] έχει συγκεντρωθεί το ποσό των  €1.000. Με την ευαισθητοποίηση και την ενεργή υποστήριξη ΟΛΩΝ είναι δυνατόν να πετύχουμε ή/και να ξεπεράσουμε τον στόχο μας. Για το καλό των νέων της Τζιάς!

Carl's_Plaque
Αυτή η πλακέτα ετοιμάστηκε και εναποτέθηκε από την οικογένεια  Spencer στο National Memorial Arboretum της πόλης Alrewas κοντά στο Lichfield, Staffordshire, της Αγγλίας.

Τέλος παραπέμπουμε σε άλλη μας ανακοίνωση σχετικά με την Συναυλία Ειδικού Σκοπού που θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κέας το Σάββατο 23/7 και ώρα 20:30. Περισσότερα διαβάστε με κλικ εδώ: www.sfkeas.wordpress.com/2016/06/11/fund-raising-concert/

carl-spencer-777975918
O Άγγλος δύτης Carl Spencer

2 σκέψεις σχετικά με το “Το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Carl Spencer»

  1. Εξαιρετική πρωτοβουλία, καλή επιτυχία! Καιρός να συμμετέχουμε όλοι πιο ενεργά στην κοινότητα του νησιού. Η Κέα δεν είναι απλώς θέρετρο, αλλά τόπος με ζωή, δραστηριότητα, κουλτούρα, ιστορία και μνήμη και θα εμπλουτιστεί αν βιώνεται έτσι.
    Αξίζει να τιμάμε ανθρώπους της προσφοράς όπως ο Carl Spencer όσο ζουν και να τους θυμόμαστε στη συνέχεια. Θερμούς χαιρετισμούς, Λίζα Σαμλόγλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: